layoutelementlayoutelement
 

Skrupskør, uforudsigelig komedie

Anmeldelse af Vanart (fra 15 år), Vanart
Skrevet af Þrándur Snær , 17 år

Med undtagelse af navnet, havde jeg ingen idé om, hvad det var jeg skulle til at se, da jeg trådte ind ad døren til forestillingen Vanart. - Men efter at have set bare nogle få minutter, vidste jeg, at det ikke var noget, jeg ville fortryde, jeg havde set.

Med sine mærkelige karakterer, uforudsigelige påfund og sketchses uden egentlige punchlines, minder Vanart mig på en god måde om den engelske komedie trup Monty Python - hvis Python altså bestod af tre middelaldrene kvinder, der ikke var bange for at gå over stregen. Det er svært at beskrive den overraskelse, man får når en ældre dame pludselig begynder at tale om hendes affære med en sømand, for pludselig at blive afbrudt af en anden dame, der synger en ydmygende sang, mens den tredje bare står og ser forvirret på. 

Forestillingen er skide sjov og viser, at bare fordi man er gammel, behøver man ikke nødvendigvis at være langsom og kedelig.

Gennem de tre skuespillerinder bliver man præsenteret for utallige skøre karakterer, der alle har sin egen historie og problemer.  En plotline og en sammenhængene historie har den måske ikke, men det er der heller ikke brug for med sådan en skrubskør forestilling.

Hvad sceneri angår, er det hele meget simpelt, et el-klaver på midten af scenen og tre stole i forskellige størrelser. Men dette meget begrænsede sceneri, kan de skam få en masse ud af.Læs mere om de unge anmeldereIndholdsansvarlig Maria Suh, masu@horsens.dk  
 


Horsens Kommunes byvåben

Horsens Teaterfestival
Horsens Kommune - Kultur- og Eventafdelingen
Rådhustorvet 4 - 8700 Horsens
Tlf.: 7629 2308
teaterfestival@horsens.dk