layoutelementlayoutelement
 

Anmeldelse af Undertiden lever man

Forestilling af Graense-Loes.
Forestillingen henvender sig til unge på 13 år og op.

Anmeldelsen er skrevet af Nicoline Sillesen, 17 år, dramaelev på Horsens statsskole

Under tiden lever man bringer følelsen af en teenagers liv ind under huden. Man kan fornemme frustrationerne, fristelserne og forventningerne, der bruser indeni som en rasende orkan.

Forestillingen illustrer at være ung og stå i perioden mellem voksen og barn. Den viser samtidig voksnes forhold til deres teenagerbørn, ud fra teenagernes synsvinkel.

I det mørke rum bliver man via surroundsound der omslutter publikum sansebombaderet af stemmer, latter, host og musik. Det mørke rum illustrerer samtidig det psykiske rum som unge i teenageårene befinder sig i.

Forestillingen er bygget op på yderst avanceret teknologi, i det mørke rum er der et hav af ledninger og højtalere, kraftige neonrør, og tre store hvide balloner. Trods de få rekvisitter forstås der virkelig at udnytte resurserne.

Forholdet mellem spilleplads og tilskuerrum er sat op noget lignende en arenascene, hvilket også giver en god effekt og en lettere indlevelse.

I forhold til fremførelsen har vi at gøre med en yderst dygtig skuespiller. Hun forstår virkelig at tydeliggøre sig via tonefald og kropsprog.

Undertiden lever man er appellerende til unge samt voksne. Forestillingen er hudløs ærlig og derfor samtidig en smule barsk, men man sidder samtidig bagefter og har en fornemmelse af, at den virkelig skildrer et ungt menneskes liv utrolig godt.

Indholdsansvarlig Maria Suh, masu@horsens.dk  
 


Horsens Kommunes byvåben

Horsens Teaterfestival
Horsens Kommune - Kultur- og Eventafdelingen
Rådhustorvet 4 - 8700 Horsens
Tlf.: 7629 2308
teaterfestival@horsens.dk