layoutelementlayoutelement
 

Anmeldelse af Teenage Riot

Forestilling af de belgiske kompagnier Kopergietery og Ontroerend Goed.
Forestillingen henvender sig til unge fra 16 år og op.

Anmeldelsen er skrevet af Akile Celik, dramaelev fra Horsens Statsskole

En helt enkelt scenografi, der udelukkende består af en stor, sort kasse. På den lyser en projektor med en uendelighed af billeder, som viser helt basale ting som en kuglepen, mens en stemme i rummet udbryder ”I’m a pen!”. Langsomt forandrer billederne sig til noget mere og mere alvorligt, men det går stemmen ikke op i, og den fortsætter i samme ligegyldige tonefald. Billederne forvandler sig til et grotesk dukkespil og derefter til en hjemmelavet video af otte teenagere, der bevæger sig rundt inde i kassen og sommetider også kommer ud på scenen.

Stykket har ingen reel handling, men fortæller udelukkende om de unges historie. Hele rummets opmærksomhed er fanget, og man kan ikke få øjnene fra scenen, der viser alt lige fra voldtægt, til druk, til tårer og endda en lektion i, hvordan man bedst sulter sig selv. Man hører om, hvordan de er blevet mobbede, bedømt og stemplet af voksne, ikke har følt sig gode nok eller har været for perfekte og forsøgt at bryde ud af mønsteret.

I løbet af de 60 minutter skifter man mellem trangen til at grine og græde, og når man efter stykket forlader salen er det med en helt ny taknemlighed over sit eget liv.

Indholdsansvarlig Maria Suh, masu@horsens.dk  
 


Horsens Kommunes byvåben

Horsens Teaterfestival
Horsens Kommune - Kultur- og Eventafdelingen
Rådhustorvet 4 - 8700 Horsens
Tlf.: 7629 2308
teaterfestival@horsens.dk