layoutelementlayoutelement
 

En forskel i opfattelse

Anmeldelse af Spejl – Hvem er køn? (fra 12 år), Tali Rázga
Skrevet af Þrándur Snær, 17 år

Ser vi som moderne mennesker ens på alle, eller har udseende stadig en vis virkning på vores opfattelse af andres handlinger? Dette spørgsmål får vi nemt besvaret med danseforestillingen ”Spejl - Hvem er køn?”.
Her får man de mest simple og ældste forskelle, der har været i mellem menneskerne, at se. Forskellen på mand og kvinde.  Ja, man burde jo gå ud fra, at forskellene på kønnene med feministens opståen lige så stille havde dalet ned… - Men selvom kvinder nu arbejder i de såkaldte ”mande jobs” og mænd arbejder i ”kvinde jobbene” så viser denne forestilling dog, at vi stadig opfatter samme handling forskelligt, alt efter om det er en mand eller kvinde, der udfører handlingen.  Det er i det hele taget en interessant forestilling, der udforsker vores opfattelser af forskellen mellem kønnene. Allerede med de første trin, viser de os hvordan vi ser forskelligt på folk efter deres udseende og køn. Det er en meget sjov oplevelse at se to personer, en mand og en kvinde, gøre nøjagtig de samme bevægelser og alligevel få noget forskelligt ud af det.  

Med bare nogle få rekvisitter, som fx en kjole, nylonstrømper, to jakker og to stole, giver de noget af et show.

Dansen udføres smukt af de to artister, og det lykkes godt for dem ikke bare at lade os se på dem, men også at få os til tage et kig ind i os selv og se, hvordan vi alligevel har små fordomme om, hvordan vi synes, kønnene skal opføre sig.Læs mere om de unge anmeldere

Indholdsansvarlig Maria Suh, masu@horsens.dk  
 


Horsens Kommunes byvåben

Horsens Teaterfestival
Horsens Kommune - Kultur- og Eventafdelingen
Rådhustorvet 4 - 8700 Horsens
Tlf.: 7629 2308
teaterfestival@horsens.dk