layoutelementlayoutelement
 
Når det skærer i hjertet
Foto: Kim Sørensen

Teater Kompas: Når det skærer i hjertet

Anmeldelse skrevet af Maja Due, gymnasieelev på Horsens Statsskole

Jeg finder mig til rette i det meget lille lokale. Vi er omkring 50 mennesker i lokalet, nogen sidder på en plade på gulvet, andre på stole og nogen på en høj bænk bagerst. Der er fire lamper, der skal lyse gulvet op, hvor de spiller. De tre mennesker er klar til at gå på gulvet.

Det hele starter med at moderen og datteren er på gulvet. Moderen fortæller, hvor glad hun er for at datteren har valgt drama som fag i skolen. De snakker højt og tydeligt så det er til at forstå. Man kan sagtens se på deres tøjstil, hvem der er hvem. Moderen er formelt klædt, og datteren er klædt i sort tøj. Datteren spiller sit liv inde i hovedet, lige som at være med i en film, hvor hun er hovedpersonen. Hun ved ikke hvad filmen handler om, hun ved bare, at hun føler hun har et spejl foran hjertet, og hun har bare lyst til at knuse det.

Hun møder en fyr fra hendes dramahold. De knytter et tættere og tættere bånd til hinanden, det er som om han allerede kender til hendes film. Han optager hende, for at få hendes film ud af hovedet. Der er flere korte episoder undervejs hvor hun gør selvskade. Hun får det værre og værre, og ender faktisk på hospitalet.

Publikum er tilbagelænet og følger godt med. Det gør at man også selv bliver mere interesseret i stykket.

Til slut får man en ”arh selvfølgelig” oplevelse. Man ser videoen hun har filmet. Og så går det op for publikum, at drengen hun har mødt, er en person inde i hendes hoved. Alle de små ting, man har sat spørgsmålstegn ved, går nu op og passer ind.

Jeg synes, det var et underligt teaterstykke. Nok fordi den var lidt svær at opfange og fordi jeg ikke helt vidste, hvad jeg gik ind til. Men det var en hyggelig stund med en gruppe veninder, noget bland-selv-slik og teaterstykket. Det var en anderledes måde, at bruge sin søndag på. Men det var rigtig godt med noget variation ind imellem mine lektier. 

Indholdsansvarlig Maria Suh, masu@horsens.dk  
 


Horsens Kommunes byvåben

Horsens Teaterfestival
Horsens Kommune - Kultur- og Eventafdelingen
Rådhustorvet 4 - 8700 Horsens
Tlf.: 7629 2308
teaterfestival@horsens.dk